Over ons

Deze website is voor de Cattery Gigabuzz Maine Coon te Maartensdijk (gemeente Utrecht), opgericht door mij, Saskia Aalders. Eigenlijk had ik graag een catterynaam uit een combinatie van mijn voornaam en mijn dekkater willen doen, maar ik zal in de toekomst andere fokkatten hebben en er is al een cattery die sterk lijkt op die naam. Dus ik heb voor GigaBuzz gekozen. Buzz is Engels voor ‘zoemen’, maar ook voor ‘snorren’, ‘brommen’ en ‘spinnen’ . Dit ras Maine Coon staat bekend om zijn lieve karakter en aanhankelijkheid. Mijn fokkatten en hun kleintjes zijn enorme knuffelkonten en kunnen daarom Giga Buzz’en.😉

 

Cattery GigaBuzz is een geregistreerde cattery. Hoe ik te werk ga bij kittens leest u onderaan deze pagina. Ik ben aangesloten bij de vereniging Mundikat (lidnummer 2017170) en lid van de rasclub Maine Coon. Mijn Maine Coon katten Tyson en Kayla zijn katten met stamboom. Kayla woont sinds augustus 2014 bij mij en Tyson sinds november 2017.

 

Sinds 2013 fok ik zelfstandig met veel plezier Maine Coons. Mijn eerste nestje bestond uit vier kittens en die zijn allemaal bij een goed adres geplaatst. Hierna heb ik nog vier nestjes gehad, waarvan drie bij Kayla. Kayla en Tyson hebben in april een nestje gehad. Het volgende nestje zal met een ander fokpaar zijn.

 

De Maine Coon is het enige ras katten dat ik ooit gehad heb en verreweg favoriet. Hiervoor heb ik gekozen vanwege hun prachtige uiterlijk en lieve karakter. Voor meer informatie over het ras en de achtergrond van Maine Coon, zie het tabblad Het ras Maine Coon.

 

Ik zou het heel leuk vinden als u mijn pagina op Facebook leuk vindt!

Spike

 

Ook heb ik een hond in huis, genaamd Spike. Hij is een kruising tussen een Amerikaanse Stafford en een Pitbull. Spike is een grote, jonge knul van 3 jaar.

 

Kittens en verkoop

Voor ons staat naast een goede gezondheid ook karakter en een mooi uiterlijk voorop. Tyson en Kayla zijn nagekeken op gebitsproblemen, hartafwijkingen en gewrichtsaandoeningen en ze zijn gezond. Ook hebben ze geen virale bloedziektes of een nierziekte. Op dit moment wordt er een genetische test uitgevoerd in Engeland voor onze fokkatten. Zodra de resultaten bekend zijn, kunt u ze terugvinden onder de tabbladen Poezen en KatersEr wordt getest op:

• Maine Coon HCM

• Polycystic Kidney Disease (PKD)

• Piruvate Kinase Deficiency (PKDef)

• Spinal Muscular Atrophy (SMA)

Informatie over bovenstaande gezondheidsproblemen vindt u onder het tabblad Vraag en Antwoord.

 

Al onze kittens worden ingeënt, uitwendig nagekeken en gechipt. Wij adviseren in een vroeg stadium een echo-onderzoek te laten doen, waarbij enkele bovengenoemde gezondheidsproblemen snel kunnen worden gedetecteerd. Voor meer informatie over gezondheidsproblemen, zie Vraag en Antwoord.

 

Ik fok graag karaktervolle katten, met een leuk, lief en ondeugend temperament. Onze Coons zijn bovendien onze maatjes en huisdieren.

 

Mocht u nog meer informatie over mijn achtergrond, de cattery, gezondheidsonderzoeken of de stambomen willen hebben, een prijsopgave bij kittens en voor overige vragen, kunt u contact opnemen via het contactformulier, per email of telefonisch.