Fokkatten, Huiskatten, Dekkaters

Er zijn op dit moment GEEN kittens te koop.

 

Bij reserveringen vragen we een aanbetaling van 25% van de koopprijs.  Bij annulering van de koop, krijgt u geen geld van de aanbetaling terug. Onderaan de pagina vindt u de verkoopvoorwaarden.

 

De kittens Aimee, Abel en Afra zijn VERKOCHT in augustus. 

Vanwege de vakantie periode mogen de kittens langer bij ons blijven dan 13 weken, om ze de beste start bij hun nieuwe baasje te geven.

 

Onze poes Quincy is TE KOOP als huiskat voor €650,-. Ze heeft geen stamboom. Zie de informatie onder de afbeelding hieronder op de pagina. We gaan een fokpoes kopen met stamboom, omdat het nestje van april 2018 het laatste nestje is wat Kayla heeft gekregen. Kayla blijft bij ons als oma.

 

Onze fokkater Tyson is VERKOCHT.

Kittens 2018

Nestje 7 april 2018

Quincy

Quincy is geboren op 30 oktober 2017. Ze is de dochter van Kayla en Brandit. Quincy heeft geen stamboom, dus we verkopen haar als huiskat. Ze mag haar eerste nestje hebben wanneer zij minstens 1,5 jaar oud is.

Dekkater

 

 

Onze kater Tyson is VERKOCHT.

 

We gaan een andere kater aanschaffen zodat we bijzondere kleuren kittens krijgen.

 

Verkoopvoorwaarden

 

1. Verzorging

De nieuwe eigenaar zal het kitten voldoende bewegingsvrijheid geven. Buiten mag het kitten alleen in een omheinde ruimte zijn of aan een tuigje lopen. De eigenaar van de kat zal de vacht goed verzorgen, regelmatig vers drinkwater geven en goede voeding. De eigenaar zal ook de jaarlijkse controle en vaccinaties bij een dierenarts laten verrichten. Tot slot is de eigenaar voldoende thuis om het kitten de aandacht en genegenheid te geven die een Maine Coon nodig heeft.

 

De fokker is niet aansprakelijk voor ziektes van het kitten als de eigenaar niet op de juiste tijden het kitten ontwormd, ontvlooid of jaarlijks ingeënt heeft.

 

2. Garantie

Indien er tijdens het eerste levensjaar van het kitten een aangeboren afwijking wordt geconsta-teerd, zal de fokker een andere kitten aanbieden van vergelijkbare kwaliteit als of zodra deze beschikbaar is. Dierenartskosten zijn voor de eigenaar.

De fokker houdt zich het recht voorbehouden een second opinion te laten verrichten door eigen dierenarts, op kosten van de fokker.

 

3. Huiskatten

Een huiskat of huispoes zal door de eigenaar voor de 10e levensmaand laten gecastreerd resp. gesteriliseerd worden.

 

4. Fokkatten

Een kater mag buiten het gezin maximaal drie keer per kwartaal dekkingen verrichten. Meer dekkingen buitenshuis is te stressvol voor de dekkater.

Een poes mag pas haar eerst nestje hebben wanneer zij 1,5 jaar oud is. Per nestje mogen twee kittens voor fokdoeleinden worden verkocht of behouden. De rest van de kittens zullen verkocht worden of behouden als huiskatten.

 

5. Herplaatsing

Wanneer het kitten om wat voor reden dan ook herplaatst moet worden, heeft de fokker het eerste recht van terugkoop. De terugkoopprijs van een huiskat van 3 tot 6 maanden bedraagt de helft van het aankoopbedrag; van 6 tot 12 maanden een derde; ouder dan een jaar een vijfde. De terugkoopprijs van een fokkat van 3 tot 12 maanden bedraagt de helft van het aankoopbedrag; ouder dan een jaar een derde. Overleg hierover is mogelijk.

 

Bij herplaatsing anders dan bij de fokker zal de fokker op de hoogte worden gebracht van de (adres)gegevens van de nieuwe eigenaar.

 

Het kitten mag nooit naar het asiel gebracht worden.